Wikipetter

När träden tar över

Jag och sambon har sedan många år tillbaka ägt en mysig liten stugtomt en bra bit utanför staden vi annars bor i i Norrbotten. Det är en stuga vi alltid åker till varje sommar på semestern. Det innebär dock en del trädgårdsskötsel för att se till att tomten som sådan är presentabel. Det första året var det en hel del träd vi funderade på att ta ner för att få ut mer öppen yta på tomten i sig, men det var inte något vi själva skulle klara av då vi är aningen till åren, utan vi fick istället anlita en lokal firma som har hand om trädfällning i Norrbotten. Valet föll till slut på JH Skogsvård & Trädfällning som vi enbart läste goda recensioner av online.

Vi tog kontakt med dem strax före vi skulle åka på semester året därpå, och de var mer än villiga att hjälpa oss med att fälla träden vi märkt ut på tomten. Det rörde sig om 12 medelstora träd/granar som stod på vår tomtyta. Då vi inte befann oss själva på platsen arbetade de på tomten medan vi var kvar hemma i staden och jobbade. När de väl var klara kontaktade de oss på nytt och rapporterade hur det hade gått, och vi blev väldigt förväntansfulla för att se hur resultatet av trädfällningen hade blivit.

När semester väl inträffade åkte vi som vanligt ut till stugan, och tomten var SÅ mycket mer öppen och ”luftig” i brist på bättre ord. JH Skogsvård & Trädfällning hade med andra ord skött sig alldeles utomordentligt, och vi kommer utan tvekan att anlita dem igen framöver ifall behovet skulle infalla.

Detta inlägg var postad i