Wikipetter

Imorgon blir det fotvård

Nu har jag bokat en tid för att ta hand om mina fötter med lite fotvård här i Huddinge. Jag hittade Isabella Petterssons klinik som är diplomerad i fotvård och alltid jättebra!

En som jobbar med fotvård är en specialiserad fotläkare som behandlar personer som lider av benen eller vanliga fotproblem som bunioner och inåtväxande tånaglar. Även om många människor blir förvirrade i att förstå skillnaden mellan en kiropodist och en podiatrist, är det ingen skillnad mellan de två för att vara ärlig. Detta beror på att podiatri är det nya namnet som ges till kiropodi 1993. Båda anses vara fotläkare i Storbritannien och Irland och båda har förvärvat samma kvalifikationer och erfarenhet.

Oavsett om det är en idrottsman eller en kiropodist, är dessa fotläkars roll att ge dig och din familj råd om hur du ska ta hand om fötterna och vilken typ av skor du behöver bära. Podiatriker och kiropodister kan också behandla och lindra dagliga fotproblem, såsom svamp eller ingreppade tånaglar. De kan också behandla calluses och corns, verrucas, illaluktande fötter, knäckta klackar och idrottsfot. Podiatriker och kiropodister kan också hjälpa till att lindra smärtan hos personer som har diabetiska fotsår och diabetisk fot.

Detta inlägg var postad i