Wikipetter

Beroendesjukdomen har många sidor

Hej och god morgon. Vem är en beroende? De flesta av oss behövde inte fundera särskilt länge på den frågan. Hela vårt liv kontrollerades av droger i en eller annan form, och hela tillvaron gick ut på att finna sätt och medel att skaffa mer. Min drog var inte narkotika, det var socker men likaväl en drog. När jag stal barnens lördagsgodis och tryckte i mig en hel påse mitt i natten insåg jag att jag var en sockerberoende. Det finns ett företag som är inriktade på att ge rehabilitering i Östersund för sockerberoende personer och på det här företaget finns det även en kompetens att hjälpa till inom andra slags beroenden. Företaget som jag talar om heter Kvärnsténs Hälsa & Rehabilitering. Jag satte ju användningen av min drog, sockret, före mina barns välfärd och det är exakt samma process som om det hade handlat om någon tyngre drog. Givetvis hade konsekvenserna blivit annorlunda om jag använt knark eller alkohol, jag förlorar ju inte vårdnaden om barnen eller blir av med jobbet för att jag äter godis. Det ska sägas med en gång, att beroende är en sjukdom och har ingenting med dålig karaktär att göra. Det är en sjukdom som har med känslorna att göra vilket innebär att vi med beroendesjukdomen förändrar vårt inre med hjälp av något yttre som godis eller knark. När man väl har tagit den där första är det ingen hejd på vad man stoppar i sig, en är för mycket och tusen aldrig nog. Med hjälp av denna rehabilitering i Östersund som jag får på Kvärnsténs Hälsa & Rehabilitering har jag fått de verktyg jag behöver för att kunna leva “nyktert”, och jag har också fått jobba mycket med mig själv och mina känslor.  

Detta inlägg var postad i